Nieuws

Lees hier het laatste nieuws

Nieuwsbericht doorgeven?

Heb je een interessant nieuwsbericht om te plaatsen? Stuur deze gegevens naar

Info-rivob@eindhoven.nl

Online talkshow Cybercriminaliteit

Tijdens deze talkshow gaat Frank Lammers als talkshowhost
in gesprek met zijn tafelgasten over cybercriminaliteit
in het bedrijfsleven. 

Lees meer

Jonge slachtoffers mensenhandel

Jonge slachtoffers van mensenhandel en criminele uitbuiting zijn nog altijd moeilijk te bereiken, aldus de politie. Mede omdat de slachtoffers vaak zelf in de criminaliteit belanden. De politie Oost-Brabant wil meer grip op ze krijgen en probeert dat met een nieuw Instagram-account: Politie OOB Mensenhandel

Lees meer

Vacature gemeente Nuenen

Beleidsmedewerker OOV

Lees meer

Artikel Mensenhandel VNG Magazine

In 2022 moeten alle gemeenten specifiek beleid hebben over mensenhandel.  In het VNG magazine is hierover een artikel verschenen waar burgemeester Lex Roolvink en Ketenregisseur Mensenhandel Lotte Niederer de aanpak in Oost-Brabant toelichten.

Lees meer

Cyberwegenkaart

Gemeenten hebben een belangrijke rol om te voorkomen dat inwoners, bedrijven, voorzieningen én de gemeente zelf, slachtoffer worden van cyber gerelateerde zaken. Om gemeenten te helpen, onderscheiden we 3 wegen waarop je als gemeente actie moet ondernemen om een cyberweerbare gemeente te worden. 

Lees meer

Voortgangsbrief programma Samen tegen mensenhandel

Staatssecretaris Broekers-Knol, staatssecretaris Blokhuis, staatssecretaris Van 't Wout en de ministers Blok, Kaag en Koolmees informeren de Tweede Kamer over de voortgang van het programma Samen tegen mensenhandel. Daarbij staan ze stil bij de invloed van de Covid-19 crisis op de aanpak van mensenhandel.

Lees meer

Artikelen Mensenhandel

Hierbij een aantal artikelen uit de media betreffende Mensenhandel in Oost-Brabant.

Lees meer

Kabinet en gemeenten pakken wapenbezit jongeren aan

Wapenbezit onder jongeren is niet normaal. Wapens zijn verboden. Toch komen steekincidenten voor onder jongeren. Eenmaal een mes op zak, wordt dit sneller gebruikt met alle ingrijpende gevolgen van dien. Om dit aan te pakken is landelijk een Actieplan opgesteld. Het Actieplan is opgenomen in de Kennisbank onder 'Overige onderwerpen'.

Lees meer

Factsheet Jeugdcriminaliteit preventie gedigitaliseerde wereld beschikbaar

Het Regionaal Samenwerkingsverband Integrale Veiligheid (RSIV), eenheid Den Haag, heeft deze interessante factsheet beschikbaar gesteld ter inspiratie. 

Lees meer