Nieuws

Lees hier het laatste nieuws

Nieuwsbericht doorgeven?

Heb je een interessant nieuwsbericht om te plaatsen? Stuur deze gegevens naar

Info-rivob@eindhoven.nl

Aantal gevaarlijke incidenten met drugslabs neemt toe

Explosies in woningen, uitgebrande boerderijen en schuren, de vondst van gevaarlijke chemicaliën onder een flatgebouw. De politie constateert een zorgwekkende toename van het aantal levensgevaarlijke situaties rond drugslabs en de directe omgeving.

Lees meer

Agressie en geweld is niet normaal - Succesvolle Kennisconferentie Taskforce Onze Hulpverleners Veilig

Tijdens de conferentie werden diverse incidenten besproken, variërend van uitgaansgeweld en voetbalrellen tot escalaties tijdens demonstraties en interacties met verwarde personen. Deze casussen benadrukten de noodzaak van consistente aandacht en effectieve maatregelen om de veiligheid van hulpverleners te waarborgen.

Lees meer

Veranderende wereldorde dwingt Nederland tot pijnlijke keuzes

Nederland zal pijnlijke keuzes moeten maken om overeind te blijven in een steeds turbulenter en grimmiger wereldorde. Dat concludeert de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) in het rapport Nederland in een fragmenterende wereldorde.

Lees meer

OM en politie: brede bestrijding cybercrime door wereldwijde omvang en dreiging belangrijker dan ooit

Cybercrime is een flinke industrie waar buitengewoon veel leed achter schuilt. Vorig jaar werden 2,3 miljoen Nederlanders getroffen door een vorm van online criminaliteit. Mensen en bedrijven lijden enorme financiële schade, maar het tast vooral het vertrouwen aan: in elkaar en in de digitale infrastructuur. Deze in kaart gebrachte ontwikkelingen staan in het Cybercrimebeeld Nederland 2024 van het Openbaar Ministerie (OM) en de politie.

Lees meer

Wet Seksuele Misdrijven per 1 juli 2024

Slachtoffers kunnen straks in meer gevallen aangifte doen van verkrachting en aanranding, nazaten van tot slaaf gemaakten kunnen kosteloos hun naam wijzigen en verdachten en verdachten van ernstige misdrijven moeten verplicht aanwezig zijn op de inhoudelijke zitting in hun strafzaak. Op 1 juli 2024 treden verschillende wetten in werking op het terrein van Justitie en Veiligheid. 

Lees meer

Controles arbeidsmigranten

Lees hier het artikel

Lees meer

We merken er niets van.

Tien Inspirerende voorbeelden van goede huisvesting voor arbeidsmigranten

Lees meer

Boekje open over cybercrime

Lees onder het kopje cyber -> documenten algemeen dit bericht:

Lees meer